ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 2021

Το επόμενο διάστημα θα κριθεί ανάμεσα σε τρεις υποψήφιες πόλεις Ελευσίνα – Ρόδος – Καλαμάτα για το ποια πόλη θα αποτελέσει την Πολιτιστική πρωτεύουσα 2021.

Το ΕΚΕΔΑ στην συνεδρίαση στις 28/9/2016 αποφάσισε με όποιον τρόπο κριθεί πρόσφορος, την στήριξη της υποψηφιότητας της Ελευσίνας.

Πιστεύοντας πραγματικά σε αυτό το εγχείρημα θα γίνει προσπάθεια από το ΕΚΕΔΑ η υποψηφιότητα της πόλης μας να στηριχθεί και από τα ευρωπαϊκά συνδικάτα , που στην Ευρώπη αποτελούν ισχυρούς θεσμούς μιας και αποτελούνται από τεράστιο αριθμό μελών (5.500.000 μέλη).

Θέλουμε να επισημάνουμε όμως, όπως φάνηκε και στο Δημοτικό συμβούλιο, ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή από μεγάλη μερίδα εργαζομένων, ώστε να αγκαλιαστεί περισσότερο και να συνενωθούν δυνάμεις γιατί αυτό θα ήταν το καλύτερο.

Δεν υπάρχει για παράδειγμα σαφής αναφορά στο τι θα αφήσει πίσω της όλη αυτή η διαδικασία, σε έργα, υποδομές, θέσεις εργασίας ή οτιδήποτε άλλο.

Στο μυαλό των περισσότερων εργαζομένων, η εικόνα είναι ότι για κάποια χρόνια θα γεμίσει η πόλη από πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Θεωρούμε πως πέρα από αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις και υποψίες ( βάσιμες ή αβάσιμες) υπάρχει ακόμη χρόνος έστω με μια μεγάλη εκδήλωση να υπάρξει ένα διαφορετικό πλαίσιο προσέγγισης αυτής της προσπάθειας, ένα πλαίσιο που θα γίνει η διεκδίκηση υπόθεση όλων των πολιτών.

Μόνο να κερδίσει έχει η πόλη μας από αυτό και μάλιστα μια πόλη που στην ευρύτερη περιοχή της παράγεται το 30% του ΑΕΠ της χώρας.

Το ΕΚΕΔΑ είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε Πρόσκληση- Πρόκληση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                 ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                          ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: