Δελτίο Τύπου 22/11/2010 10:30

Το 2011 προοιωνίζεται δυσοίωνο για τους καταναλωτές και περισσότερο για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τους συνταξιούχους.
Οι αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα και τα είδης της πλατιάς κατανάλωσης, στα τιμολόγια Δ.Ε.Η. και Ε.Υ.Δ.Α.Π., στα εστιατόρια, στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και στο πετρέλαιο θέρμανσης, με την ταυτόχρονη καθήλωση των μισθών και των συντάξεων εκτροχιάζουν κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό.
Η κάλυψη ακόμα και στοιχειωδών αναγκών σε καταναλωτικά είδη (τρόφιμα κλπ) θα είναι μια δύσκολη υπόθεση για χιλιάδες πλέον νοικοκυριά.

Παράλληλα, με την ύπαρξη καρτέλ – ολιγοπωλείων, οι παράγοντες της αγοράς κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος των καταναλωτών. Ακόμα και αν επιβάλλονται πρόστιμα για αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες αυξήσεις τιμών πώλησης προϊόντων, οι πολυεθνικές, οι βιομήχανοι, ή οι εισαγωγείς προτιμούν να πληρώνουν τα πρόστιμα (τα οποία δεν ξεπερνούν τα 1.000 € ανά κωδικό), παρά να σταματήσουν να καταγράφουν υπερκέρδη από τα χρήματα που εισπράττουν από τους πολύπαθους καταναλωτές.

Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η δήθεν αυτορύθμιση της αγοράς και να υπάρξουν ριζικές και διαρθρωτικές αλλαγές στους όρους της, με στόχο τη δραστική μείωση των τιμών.
Οι προτάσεις που κατά καιρούς έχει καταθέσει η Ε.Ε.Κ.Ε. είναι προς την κατεύθυνση αυτή.

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: