ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Ως ΕΚΕ-ΔΑ δεν διστάσαμε ποτέ να χαιρετήσουμε την όποια Κυβέρνηση έπραττε προς την σωστή κατεύθυνση, ασχέτως αν η πράξη ήταν επαρκής ή όχι.   Αναφέρουμε τα παραπάνω διότι θέλουμε να είμαστε σαφείς για τον λόγο μας και την βαρύτητα αυτού.

Το Νομοσχέδιο για τις απεργίες που η Κυβέρνηση θέλει να φέρει προς ψήφιση, είναι άκρως αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο.   Οι εργαζόμενοι όταν βγαίνουν στον δρόμο να απεργήσουν, σίγουρα δεν το κάνουν από χόμπι.

Σιγουρότατα δε κατά την διαμαρτυρία τους δεν σπάνε βιτρίνες ή «ζαρντινιέρες».   Όλοι γνωρίζουμε ποιοί κάνουν αυτές τις ενέργειες και ποια είναι η ικανότητα του κράτους να ελέγξει αυτές τις ενέργειες.

Η λογική λοιπόν των υπερασπιστών του προαναφερόμενου Νομοσχεδίου, ότι δεν είμαστε αντίθετοι στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας αλλά να γίνεται οργανωμένα και όχι εις βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων είναι ψευδέστατη και ανυπόστατη.  Φροντίστε κατ’ αρχάς να μην υπάρχουν αιτίες που βγάζουν τους εργαζόμενους στον δρόμο και κάντε την δουλειά σας απέναντι στους επαγγελματίες ταραχοποιούς!!!!

Ο ορισμός υπεύθυνου και η συνεννόηση με τις αρχές πάντα γινόταν για την ασφάλεια μίας πορείας.   Η λογική της ανάληψης ευθυνών για ό,τι συμβεί είναι καθαρά για εκφοβισμό και αποτροπή ως προς το δικαίωμα της διεκδίκησης των εργαζομένων.

Κάνουμε λοιπόν σαφές ότι όταν εξαντλείται ο διάλογος και οι εργαζόμενοι ασκήσουν το δικαίωμα της συγκέντρωσης και πορείας, δεν θα το σταματήσετε όποιο νόμο και να ψηφίσετε.

Αν λοιπόν επιμένετε σε αυτή την λογική, κάντε το όπως ο Ερντογάν, γεμίστε τις φυλακές με «υπεύθυνους».-

Για την Διοίκηση

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                          ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: