Η θέση του ΕΚΕΔΑ για τις καταστροφές στη Δυτική Αττική.

Τη στιγμή που η Δυτική Αττική προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της , τη στιγμή που οι οικείοι των θυμάτων πενθούν για τον άδικο χαμό των ανθρώπων τους, οι πολιτικοί ξιφουλκούν μεταξύ τους για το ποιος έχει τις λιγότερες ευθύνες.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής επειδή δεσμεύτηκε από την αρχή ότι στην ώρα του θα τοποθετηθεί, θεωρούμε ότι τώρα είναι η ώρα  καθένας  από εμάς να μιλήσει, να μην αφήσει τον χρόνο να σκεπάσει ένα προαναγγελθέν έγκλημα και να δικαιώσει την μνήμη των συνανθρώπων μας, που πλήρωσαν την αναλγησία του κράτους, την ατέλειωτη αριθμολαγνία που τα τελευταία χρόνια είναι προϋπόθεση για την όποια πολιτική πρέπει να εφαρμοστεί.

Και βεβαίως τα κυκλώματα που χρόνια τώρα φουσκώνουν τους λογαριασμούς των επιτήδειων, αδιαφορώντας για όποια συνέπεια ακόμα κι αν αυτό είναι η ανθρώπινη ζωή.  Αρκεί το κατάλληλο τίμημα , ώστε να είναι εφικτή η δόμηση ακόμα και εντός ρέματος.

Όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν στο αδιανόητο έγκλημα απώλειας  τόσων ψυχών και στη καταστροφή ολόκληρης σχεδόν της πόλης.

Εδώ και τώρα να αποδοθούν σε όλους τους υπεύθυνους οι ποινικές ευθύνες, να αναληφθούν όλες οι πολιτικές ευθύνες και άμεσα να παρθούν μέτρα, ώστε να γίνουν όλα τα απαιτούμενα έργα, ν΄ αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες και να υπάρξει πάγωμα σε όποια οφειλή προς τράπεζες, Εφορία, ΟΑΕΕ, Δημοτικά Τέλη.

Για ένα ευνομούμενο κ΄ κοινωνικό κράτος εν έτει 2017 όλα αυτά θεωρούνται αυτονόητα, απλές διαδικασίες.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να εξάρουμε την άμεση αλληλεγγύη όλων αυτών των απλών ανθρώπων που κάλυψαν τα κενά του κράτους, και βέβαια ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και των Διασωστών που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, όπως πάντα σε τέτοιες καταστάσεις.

Το Εργατικό Κέντρο  θα σταθεί δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται με όποια ενέργεια κριθεί καταλληλότερη.

Πάνω από όλα, όμως , δεν θα επιτρέψει όλο αυτό να γίνει μια απλή ιστορία σε αρχείο καταγραφής γεγονότων.

Για τη Διοίκηση

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                    ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: