ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Στις 26/01/2022 υπήρξε περιστατικό στη μονάδα των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα με εκδήλωση φωτιάς. Ευτυχώς για ακόμα μια φορά δεν υπήρξε επέκταση της φωτιάς  και αντιμετωπίστηκε από την εταιρεία και την πυροσβεστική.

Καλούμε τον Όμιλο ΕΛΠΕ να δώσει την αρμόζουσα προσοχή και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που θα ελαχιστοποιούν την περίπτωση ατυχήματος.

Επίσης, το ΚΕΠΕΚ να πραγματοποιήσει έλεγχο και να μας ενημερώσει για τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

Έχουμε επισημάνει και κατά το παρελθόν πως είναι ανάγκη επιτέλους να γίνει άσκηση εφαρμογής του ΣΑΤΑΜΕ στην περιοχή, γιατί κανείς δεν θέλει ούτε καν να φανταστεί τις συνέπειες ενός πραγματικά μεγάλου ατυχήματος.

Στοιχειώδης κανόνας για την ασφάλεια αποτελεί η λογική το παρ’ ολίγον ατύχημα να ενεργοποιεί μηχανισμούς και να προσδιορίζει ενέργειες για το πραγματικό ατύχημα.

Καλούμε, λοιπόν, την Περιφέρεια, την Αντιπεριφέρεια και τους Δήμους της περιοχής να σχεδιάσουν άμεσα και να υλοποιήσουν άσκηση για ατύχημα μεγάλης έκτασης, γιατί μετά από μια τέτοια πιθανότητα , την οποία όλοι απευχόμαστε, καμία δικαιολογία δεν θα μπορεί να σταθεί.

Υπενθυμίζουμε, για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, ότι σε προηγούμενη δυσλειτουργία με διακοπή ρεύματος τρομοκρατημένοι πολίτες έμπαιναν πανικόβλητοι στα αυτοκίνητά τους για να απομακρυνθούν από την περιοχή, χωρίς να ξέρουν ούτε προορισμό ούτε οδούς διαφυγής.

Θεωρούμε, επίσης απαράδεκτο το γεγονός, να μην έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι της περιοχής έστω με ένα φυλλάδιο για τις βασικές ενέργειες.

Επιτέλους, αντιληφθείτε την πραγματικότητα στην οποία όλα είναι πιθανά.

Για τη Διοίκηση

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                               ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: