ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΕ-ΔΑ «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ»

Το ΕΚΕ-ΔΑ καταδικάζει την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή και επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.   Πρόκειται για την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με την Ρωσία σε βάρος του Ουκρανικού, του Ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.

Καταδικάζουμε την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει με C-130 πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.   Η αποστολή αυτή μάλιστα, πραγματοποιήθηκε μέσω της αεροπορικής βάσης της Ελευσίνας και συγκεκριμένο το στρατιωτικό αεροδρόμιο σε σημείο εμπλοκής της χώρας μας στην σύγκρουση που μαίνεται στην Ουκρανία.   Η κυβέρνηση της Ν.Δ. όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιδιώκοντας να παίξουν τον ρόλο του καλού μαθητή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην αντιπαράθεσή τους με την Ρωσία, θέτει τον λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.   Οι ευθύνες της είναι εγκληματικές!

Μέσω των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε απέραντη βάση πολεμικής εφόρμησης, με τον λαό μας να στοχοποιείται.   Με την συμμετοχή των βάσεων και υποδομών που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οι ασκήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας.   Συγκεντρώθηκε τεράστια δύναμη πυρός στην Ανατολική Ευρώπη, λειτουργώντας ως προσάναμμα για την πολεμική ανάφλεξη στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.

Ως εδώ!   Η χώρα μας να μην γίνει πεδίο βολής για τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά συμφέροντα!   Ο λαός μας να μην γίνει στόχος αντιποίνων!   Οι λαοί δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον.   Έχουμε αντικειμενικό συμφέρον να δυναμώσει η κοινή πάλη, ώστε κάθε λαός να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του!

Απαιτούμε!

  • Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία!
  • Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία!
  • Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον πόλεμο!
  • Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!
  • Καμιά διευκόλυνση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας και γενικά από το ελληνικό έδαφος στις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
  • Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: