Δελτίο Τύπου 07/12/2010 19:15

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Β. σε ρόλο πρώτου βιολιού πρωταγωνίστησε χθες 1/12/2010, στο ακραίο κονσέρτο νεοφιλελευθερισμού με δημιουργό και εμπνευστή του την Τρόϊκα (Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ. και Ε.Ε.).

Αφού με τις προτάσεις του για τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα καταδίκασε τους εργαζόμενους σε εργασιακό μεσαίωνα, με τη μελέτη που κατέθεσε στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοίδη για τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα προτείνει να οδηγηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών (πλην φυσικά των εχόντων και κατεχόντων) στην εξαθλίωση.

Με την απόλυτη απελευθέρωση στη διαμόρφωση των τιμών βασικών προϊόντων, ούτε λίγο – ούτε πολύ, προτείνει την απόλυτη ασυδοσία της αγοράς μέσα από τη δήθεν αυτορύθμισή της και την πλήρη επικράτηση των καρτέλ σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και φυσικά σε βάρος των καταναλωτών.

Παραθέτουμε κάποιες από τις προτάσεις του Προέδρου του Σ.Ε.Β. : απελευθέρωση των περιθωρίων κέρδους στα οπωροκηπευτικά, αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων, κατάργηση της διατίμησης στα κυλικεία των πλοίων, κατάργηση της έκδοσης τιμολογίων από τους αγρότες, όπως επίσης και της υποχρέωσης των επιχειρήσεων να ενημερώνουν το υπουργείο Ανάπτυξης για τις αυξήσεις τιμών και την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις εξαγορές – συγχωνεύσεις.

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: