ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενες, εργαζόμενοι του Θριασίου Πεδίου, με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής.

Η παραίτησή μου έρχεται μετά από 4,5 ολόκληρα χρόνια ιδιαίτερα δύσκολα έχοντας στα χέρια μου το τιμόνι του πιο ιστορικού Εργατικού Κέντρου της πατρίδας μας.

Η επιλογή αυτή δύσκολη και στενάχωρη για εμένα προσωπικά, αλλά υπεύθυνη και αξιόπιστη για την συνέχεια της πορείας του εργατικού κινήματος της ευρύτερης περιοχής μας.

Η απόφαση για την παραίτησή μου, βασίζεται αφενός στην εκλογή μου πλέον ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδας, και αφετέρου στην πιο άμεση και ενεργή συμμετοχή μου στα δρώμενα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, που είμαι εκλεγμένος ως μέλος της Διοίκησης.

Οι παραπάνω εξελίξεις στην συνδικαλιστική μου δράση δεν θα μου επιτρέπουν να ανταποκριθώ πραγματικά και ουσιαστικά στα καθήκοντα που απαιτεί η ιστορική και τιμητική θέση αυτή του Προέδρου του εργατικού Κέντρου Ελευσίνας.

Δεν θα μου επιτρέπουν να αντεπεξέλθω υπεύθυνα στις απαιτήσεις και στις καθημερινές ανάγκες των εργαζομένων του Θριασίου Πεδίου.

Έτσι, λοιπόν, η παραίτησή μου κρίνεται «εκ των ουκ άνευ» απαραίτητη.

Απαραίτητη στην ιστορία των αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος του Εργατικού μας Κέντρου.

Απαραίτητη στη συνείδησή μου ότι πράττω το σωστό.

Όμως, η συνδικαλιστική μου αυτή απόφαση δεν σημαίνει ότι θα λείψω από τους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες των συναδέλφων μου εργαζομένων εδώ στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ανδρώθηκα συνδικαλιστικά.

Παραμένω απλός στρατιώτης στις επάλξεις του Εργατικού Κέντρου ως μέλος της Διοίκησης.

Θέλω πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους μου.

Όλους εκείνους τους συναδέλφους μου με κεφαλαία γράμματα πλέον ΦΙΛΟΥΣ μου.

Περάσαμε πολλά, αλλά αντέξαμε.

Σταθήκαμε όρθιοι και δυνατοί, γι’αυτό και συνεχίζουμε δημιουργώντας άρρηκτους δεσμούς αδελφοσύνης μεταξύ μας.

Σε έναν- έναν χωριστά ένα μεγάλο ευχαριστώ, καθώς με στήριξαν και με βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να ηγηθώ από τη θέση του Προέδρου στην δυσκολότερη στιγμή του εργατικού κινήματος για την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων στην διοίκηση που παρόλο τις διαφορετικές προσεγγίσεις που είχαμε πάνω σε μείζονα θέματα και προβλήματα, στήριξαν και αυτοί την προσπάθεια για μια αχρωμάτιστη και ακομμάτιστη κατεύθυνση και πορεία του Εργατικού Κέντρου.

Στον απόλυτο βαθμό θα είμαι κοντά, να βοηθήσω και να στηρίξω την καινούρια ηγεσία ώστε να συνεχίσουμε όλοι μαζί να προασπίζουμε και να ενισχύουμε την μεγάλη πανθριασιακή εργατική αλυσίδα που δημιουργήσαμε τα τελευταία 4,5 χρόνια, που κάθε κρίκος της είναι ο κάθε συνάδελφος εργαζόμενος ξεχωριστά.

 

Με τιμή ,

Νικόλαος Αντωνίου Ηλιόπουλος

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: