Ανασκόπηση 2017 – Δράσεις 2018

Λίγες ημέρες μετά τον ερχομό του νέου έτους, θεωρούμε σωστό κάνοντας μία περιληπτική ανασκόπηση του έτους που πέρασε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση για την έως τώρα δράση του ΕΚΕ-ΔΑ και να σας γνωρίσουμε τα θέματα που για το 2018 θα αποτελέσουν προτεραιότητά μας.

Το προηγούμενο έτος ως προς την καθημερινότητά του, δυστυχώς έδειξε πως τα προβλήματα των εργαζομένων χειροτέρεψαν είτε γιατί πραγματικά υπάρχουν επιχειρήσεις με πολλά προβλήματα, είτε γιατί υπάρχουν εργοδότες οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την υπάρχουσα κατάσταση συμπιέζουν τις εργασιακές σχέσεις προς όφελός τους.

Το ΕΚΕ-ΔΑ όπου χρειάστηκε με καίριες παρεμβάσεις αντιμετώπισε τις περιπτώσεις που ήρθαν σε γνώση του.

Υπάρχουν όπως πολύ περισσότερες περιπτώσεις που δεν βγαίνουν στο φως, είτε από φόβο είτε από άγνοια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους που εργάζονται υπό τέτοιες συνθήκες να καλούν το Εργατικό Κέντρο, ώστε να μην επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας, όπως επιθυμούν πολλοί στον χώρο της εργασίας.

Το 2017 όμως στιγματίστηκε με τις μεγάλες πλημμύρες στην Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο, με τον τραγικό απολογισμό 24 νεκρών συνανθρώπων μας και εκατοντάδων κατεστραμμένων νοικοκυριών.

Σε όλη αυτή την κατάσταση η πολιτεία αντέδρασε αναποτελεσματικά.  Το βάρος δόθηκε στους ατέλειωτους τηλεοπτικούς καυγάδες και όχι στην ουσία που τόσο μεγάλη ανάγκη είχαν κι έχουν οι πληγέντες.

Το ΕΚΕ-ΔΑ όπως και πολλοί φορείς αλλά και απλοί εργαζόμενοι ήταν δίπλα σε όλη αυτή την δραματική κατάσταση και παρείχαν με αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη την βοήθειά τους.

Το Εργατικό Κέντρο σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ και το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, πέραν της χριστουγεννιάτικης γιορτής για τα παιδιά των πληγέντων, προχωρά σε στοχευμένη και αποτελεσματική δράση ως εξής:

Κλιμάκιο οικονομικών συμβούλων με συνδρομή νομικών θα υποστηρίζει για τους πλημμυροπαθείς υπηρεσίες όπως:

  • Σύνταξη και κατάθεση αιτημάτων για εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκότερους όρους.
  • Μελέτη ασφαλιστηρίων συμβολαίων οικιών και αυτοκινήτων και διεκδίκηση αποζημιώσεων.
  • Ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων Ν.4469/17.

Εννοείται ότι όλη αυτή η υποστήριξη παρέχεται δωρεάν.

Όλη αυτή η κατάσταση για εμάς θα λάβει τέλος όταν τακτοποιηθεί και ο τελευταίος πληγέντας και αποδοθούν οι ευθύνες σε οποιονδήποτε είχε και έχει την ευθύνη γι’ αυτή την καταστροφή.

Πέραν όλων των παραπάνω, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να χαρτογραφηθεί όλη η βιομηχανική περιοχή, ώστε να γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους χώρους, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή μας.

Θα συγκαλέσουμε τα Σωματεία μέλη μας με σκοπό να συντονιστεί η δράση μας σε όλους τους χώρους που υπάρχουν προβλήματα όπως: ΣΚΟΤ, Ναυπηγεία Ελευσίνας, Χαλυβουργική, επικείμενη πώληση των ΕΛΠΕ και θ’ αναληφθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες που θα συμφωνηθούν με τα Σωματεία, για να αντιμετωπίσουμε όλα τα παραπάνω.

Ευχόμαστε σε όλους ένα νέο έτος δημιουργικό και δυναμικό, δίχως εξαρτήσεις.-

Για τη Διοίκηση

                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                   ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: