ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι της Δυτικής Αττικής, ζητάμε από την Κυβέρνηση την ανάκληση της απόφασης μετατροπής του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου σε αποκλειστική μονάδα COVID.

Το ΕΚΕ-ΔΑ μέσω τηλεδιάσκεψης με τα Σωματεία μέλη του, μετά από εκτενή συζήτηση, αποφάσισε 24ωρη Πανθριασιακή Απεργία με το χαρακτηριστικό ο κάθε χώρος να περιφρουρήσει την απεργία στις εγκαταστάσεις του.

Το Θριάσιο Νοσοκομείο ανεγέρθη κυρίως γιατί στην περιοχή εδράζουν χιλιάδες βιομηχανίες και από αυτές οι 24 ανήκουν στην οδηγία SEVEZO.

Στην συνέχεια έγινε η ανέγερση του ΛΑΤΣΕΙΟΥ Νοσοκομείου, μίας εξειδικευμένης μονάδας εγκαυμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν εργατικά ατυχήματα καθώς και άλλες περιπτώσεις, λόγω της προαναφερθείσας κατάστασης.

  • Ζητάμε, αντί της εν δυνάμει εγκληματικής απόφασης, να προβείτε στην ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας: Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με άμεσες προσλήψεις μονίμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.  Δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Μάνδρα.
  • Να εξεταστεί σοβαρά η πρόταση των νοσοκομειακών γιατρών για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία των διασωληνωμένων ασθενών που παραμένουν εκτός ΜΕΘ.
  • Λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοί κλπ) των εργαζομένων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προσωρινά σε καραντίνα.
  • Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από την δουλειά, με πύκνωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Συχνές απολυμάνσεις και διασφάλιση τήρησης των μέτρων στα πούλμαν των εταιρειών.
  • Για την Διοίκηση

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                               ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υπουργό Εργασίας κο Χατζηδάκη

Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής

Περιφέρεια Αττικής

Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

Δήμο Ελευσίνας

Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Δήμο Ασπροπύργου

ΓΣΕΕ

Σωματεία Μέλη ΕΚΕ-ΔΑ

Μ.Μ.Ε.

 

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: