ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

 

Στις 7 Μάη 2016 το ΕΚΕΔΑ με συμπαραστάτες το Δήμο Ελευσίνας και  την Περιφερειαική Ενότητα Δυτικής Αττικής , διοργάνωσε ολοήμερη εκδήλωση με κεντρικό θέμα την μάστιγα της εποχής μας την ΑΝΕΡΓΙΑ και την αλληλεγγύη στους μακροχρόνια ανέργους.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης όσο και  στην έκθεση φωτογραφίας με αρχειακό υλικό τόσο του Εργατικού Κέντρου αλλά και της « Γωνιάς της Ελευσίνας» .

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή για μας ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας που ονομάσαμε « ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΟΣ»( ο πρώτος νεκρός απεργός στην πόλη μας) στους κοντινότερους συγγενείς του.

Η ετήσια θεσμική πλέον απονομή του βραβείου « ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΟΣ»  αποτελεί  δέσμευση για μας.

Στην εκδήλωση λειτούργησαν περίπτερα του ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στους χώρους εργασίας( από το ΠΣΕΕΠ), όπου οι επισκέπτες μπόρεσαν να ενημερωθούν για ζητήματα που τους απασχολούν όπως , ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, ρυθμίσεις δανείων κ.α.

Η ιστορία του Εργατικού Κέντρου έρχεται από το βαθύ παρελθόν γραμμένη με αγώνες και θα συνεχίσει με μόνη επιδίωξή της την πολιτική που έχει γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων.

Το ΕΚΕΔΑ  καταθέτοντας για ακόμη μια φορά έξω από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις την θέση του σε ότι φορά τις επενδύσεις στην περιοχή, που θα γίνουν « τηρουμένης της περιβαλλοντικής, εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας» καθώς και υπό τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, δηλώνει απερίφραστα πως θα σταθεί αρωγός σε κάθε επενδυτική προσπάθεια.

Είναι γνωστό σε όλους πως, αν δεν παρθούν δυνατές αποφάσεις  και δεν αντιμετωπιστεί σοβαρά το μείζον εθνικό ζήτημα  της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί κανένα φορολογικό ή ασφαλιστικό ζήτημα.

Αυτό όμως χρειάζεται ένα σοβαρό κράτος και  όχι ένα γραφειοκρατικό τέρας, που μόνο ως φρένο λειτουργεί σε κάθε επενδυτική προσπάθεια.

Χρειάζεται δίκαιο και σταθερό φορολογικό πλαίσιο.

Χρειάζεται όλοι οι αρμόδιοι και οι συναρμόδιοι να καταλάβουν την πραγματικότητα και να πάψουν να ζουν σε παράλληλο κόσμο.

Χρειάζεται σαφής πολιτική βούληση ακόμα και της αυτοδιοίκησης για να μην δαιμονοποιείται η επενδυτική προσπάθεια ή η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.

Σημαντικό ζήτημα επίσης, για το Εργατικό Κέντρο είναι ο συγχρονισμός και ο συντονισμός της τεχνικής εκπαίδευσης στην περιοχή με την ζήτηση ειδικοτήτων από την βιομηχανία της περιοχής.

Το ΕΚΕΔΑ θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να παρεμβαίνει υπέρ των εργαζομένων και της κοινωνίας, όποτε κρίνεται αναγκαίο.

  Για την Διοίκηση

                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                                  ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

 

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: