ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ!!!

Δυστυχώς στον κατάλογο των δήθεν ατυχημάτων προστέθηκε  χθες  άλλος ένας συνάδελφός μας εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ένας άνθρωπος δεν πήγε το βράδυ στην οικογένειά του γιατί κάποιοι αποφάσισαν πως προηγείται της αξίας της ανθρώπινης ζωής η αξία κάποιων εργασιών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι κουράγιο.

Ο συνάδελφος βρέθηκε νεκρός μέσα σε βάρκα με την οποία εκτελούσε εργασία στον χώρο της δεξαμενής. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ανήκε σε ευπαθή ομάδα, λόγω καρδιολογικών προβλημάτων, και γι’ αυτό τον λόγο είχε αλλάξει και ειδικότητα.

Υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν όσοι παριστάνουν  τον τεχνικό ασφάλειας, τον εργοδότη, και τους τοποτηρητές των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Οι  συνδικαλιστικές οργανώσεις,  κάθε φορά που προκύπτουν δύσκολες  συνθήκες, τονίζουν την υποχρέωση να τηρούνται σαφώς συνθήκες ασφαλούς εργασίας και πολύ περισσότερο για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Για κάποιους όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα στον βωμό των επιδιώξεων που έχει ο καθένας.

Ποιος έδωσε εντολή να κάνει αυτή την εργασία ο συγκεκριμένος εργαζόμενος?

Είχε αυτήν την ειδικότητα?

Είχε το πλωτό όλα τα απαραίτητα?

Κανείς δεν κατάλαβε ότι οι χθεσινές συνθήκες ήταν απαγορευτικές για εργασίες εξωτερικές?  ( πόσο μάλιστα στις 3 το μεσημέρι)

Παράλληλα με τον συγκεκριμένο συνάδελφο δούλευαν και άλλοι εργαζόμενοι του εργολάβου και έβαφαν την δεξαμενή.

Απόλυτη ταύτιση Ναυπηγείου και εργολάβων στην καταστρατήγηση κάθε μέτρου ασφάλειας.

Όταν λοιπόν κανείς από όσους είναι εντεταλμένοι δεν δίνει την παραμικρή σημασία στην τήρηση στοιχειωδών κανόνων, μόνο ατύχημα δεν μπορεί να θεωρούνται τέτοια περιστατικά, αλλά  προδιαγεγραμμένο  έγκλημα.

Ζητάμε λοιπόν να απαντηθούν όλα τα παραπάνω ερωτήματα, ειδικά από όσους έσπευσαν να εξαφανισθούν μετά το συμβάν, και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και σε όσους υπάρχουν.

Καλούμε τις ελεγκτικές αρχές να διερευνήσουν επακριβώς τα αίτια, αλλά και να εστιάσουν σε ελέγχους σε όλους τους χώρους. γιατί το τοπίο είναι ανεξέλεγκτο.

Για όσους θέλουν να επιβάλλουν εργασιακό τοπίο με άθλιες συνθήκες βαπτίζοντάς το ανάπτυξη, τους προειδοποιούμε πως οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι, ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για  αυτούς η Ελλάδα είναι Δημοκρατική Χώρα, και το Εργατικό Κέντρο λογικές ειδικής οικονομικής ζώνης δεν πρόκειται να αποδεχθεί.

Μπορούν να θυσιάσουν κέρδη  αλλά όχι ανθρώπους.

Για τη Διοίκηση

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                              ΑΡΙΣΤ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: