Η κρίση ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ καλά κρατεί!!

«ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

           ( Ίδρυση: Απόφ.Αναγνώρισης 03/2013 – Μητρώο Σωματείου 29682)

Βιώνουμε σήμερα την αρχή μιας παγκόσμιας επιδημίας η οποία έχει αγγίξει και την χώρα μας και η ευχή όλων είναι να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν με τις λιγότερες απώλειες. Στην ουσία βιώνουμε έναν πραγματικό πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Οι συνέπειες που θα προκύψουν από αυτό μπορεί να είναι ανυπολόγιστες αλλά αυτό που προέχει είναι η προστασία της υγείας όλου του πληθυσμού. Στην κατεύθυνση αυτή με βάση τις οδηγίες των ειδικών και τα αναγκαστικά μέτρα της  Κυβέρνησης  υπάρχουν παρενέργειες σε όλους τους εργαζόμενους σε ένα σωρό επιχειρήσεις . Αυτή την κρίση που δεν μοιάζει στο παραμικρό με την οικονομική κρίση που περάσαμε πρόσφατα δεν μπορούν να την επωμιστούν στην πλάτη τους μόνο κάποιοι, δηλαδή μόνο οι εργαζόμενοι.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να μείνουν χωρίς εισόδημα  και αρκετοί να συνεχίζουν να δουλεύουν με  μέγιστο κίνδυνο για την υγεία τους. Σε αυτό το περιβάλλον που διαμορφώνεται έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται κρούσματα συμπεριφορών και παραβίαση της Εργατικής Νομοθεσίας με μοναδικό στόχο κάποιοι εργοδότες με αφορμή την πανδημία , να βρούν ευκαιρία για άλλη μια φορά να αισχροκερδίσουν και να μετατοπίσουν όλο το βάρος στις πλάτες των εργαζομένων.

Ήδη στο σωματείο μας καταφθάνουν καταγγελίες για υποχρεωτικές άδειες, για οικειοθελείς παραιτήσεις , για μη καταβολή της άδειας ειδικού σκοπού και για παραβίαση των κανόνων που εξασφαλίζουν την υγιεινή στους χώρους εργασίας.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς, και καλούμε κάθε εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα να μας καταγγέλλει τέτοια περιστατικά. Και σε κάθε περίπτωση μπορούν να καταγγέλλουν ανώνυμα και στο 15512.

Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα μέτρα Ειδικού σκοπού, γιατί έχει πάψει πλέον η κανονικότητα και δεν μπορεί να μείνουμε στην εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας Νομοθεσίας.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι έκτακτη και με αυτή την λογική πρέπει να αντιμετωπιστεί, ώστε να μην μείνει κανείς απροστάτευτος και μόνος σε  αυτή την λαίλαπα.

Όπως επίσης πρέπει να ανακοινωθούν μέτρα για την οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων, σε σχέση με τις οφειλές που έχουν ή θα προκύψουν απέναντι στις επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας, Τράπεζες και Δημόσιο.

Εμείς δηλώνουμε από την πλευρά μας ότι θα παρακολουθούμε διαρκώς τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνουμε απέναντι σε κάθε επίπεδο.

Συστήνουμε στους εργοδότες να εννοήσουν πως αυτό θα το περάσει όλη η κοινωνία μαζί και ο καθένας από την πλευρά του δεν μπορεί να βρίσκει αφορμές και δικαιολογίες για οτιδήποτε. Σε εκκλήσεις για ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και ΑΝΘΡΩΠΙΑ κάποιοι δεν μπορεί να έχουν κλειστά τα αυτιά τους.

ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Για την Διοίκηση

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚ.                                 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: