Θανατηφόρο δυστύχημα στο Πέραμα.

Η θλίψη, η αγανάκτηση αλλά και η οργή, είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που ολόκληρη η εργατική τάξη βιώνει, μετά και το τελευταίο χρονικά εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

Με ένα συνάδελφο μας νεκρό και άλλους δύο τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά, τα λόγια τα πολλά και τα μεγάλα, χάνουν πλέον την αξία τους, δίνοντας τη θέση τους στη γενικευμένη αίσθηση ανασφάλειας που επικρατεί στους συντριπτικά περισσοτέρους χώρους δουλειάς.

Με ένα πλήρως αντεργατικό νόμο (Χατζηδάκη) σε πλήρη ισχύ, με μια Επιθεώρηση Εργασίας υποστελεχωμένη, απαξιωμένη και ουσιαστικά «άοπλη» απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών και με μια γενικευμένη «εργολαβική» αντίληψη, όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως «αριθμοί» και αναλώσιμοι, το Εργατικό και Συνδικαλιστικό Κίνημα, οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Οφείλει να ορθώσει το ανάστημα του , απέναντι σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε επιμένει σε αναχρονιστικές και ιδεοληπτικές εμμονές που μόνη συνέπεια έχουν είναι είτε να μας μαυρίζουν τη ζωή είτε να μας την αφαιρούν.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής, συμπαραστέκεται στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου που τόσο άδικα χάσαμε, εύχεται ταχεία ανάρρωση στους συνάδελφους τραυματίες και δηλώνει πως θα πράξει ότι είναι δυνατό για να μην επιτρέψει συνθήκες γαλέρας και εργασιακό μεσαίωνα τύπου «ειδικής οικονομικής ζώνης».

Οι εργαζόμενοι δεν είναι απλά αριθμοί

Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι

Τα κέρδη τους δεν είναι οι ζωές μας

 

               Για τη Διοίκηση

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                           ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                     ΑΡΙΣΤ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: