ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (16 ΜΑΡΤΗ 2023)

Όσο απομακρυνόμαστε χρονικά, από την αποφράδα ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη, τόσο μεγεθύνεται ο θυμός και η οργή, που ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία αισθάνεται, από την ανευθυνότητα, την αλαζονεία και την αμετροέπεια που χαρακτηρίζουν τις θεσμικές λειτουργείες ενός κράτους όμηρου των κάθε λογής ιδιωτικών, οικονομικών και μικροπολιτικών συμφερόντων.

Η γενικευμένη απέχθεια που οι πολίτες δείχνουν προς τις παθογένειες ενός πολιτικού συστήματος που ζέχνει διαφθορά, εύκολα εξηγείται, μετά το βάρος τόσων αποκαλύψεων που μας έχουν αφήσει άναυδους.

Το τόσο απαξιωμένο, από τα γνωστά παπαγαλάκια της εξουσίας, συνδικαλιστικό κίνημα όμως, παρά τις εγγενείς αδυναμίες του, είχε προειδοποιήσει, αγωνιστεί και προσπαθήσει να αντιστρέψει τις αιτίες που βύθισαν σε πένθος έναν ολόκληρο λαό.

Σε αυτό το δρόμο είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε. Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, πιο παλικαρίσια.

Στο πλαίσιο λοιπόν της λειτουργίας ενός Συνδικαλιστικού Κινήματος, γειωμένου με την κοινωνία, που αντιπαλεύει λογικές και πρακτικές που προτάσσουν τα κέρδη τους απέναντι στις ζωές μας, το ΕΚΕΔΑ ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την συμμετοχή του στην Πανελλαδική Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 16 Μαρτίου, διεκδικώντας μαζί με τις νέες και τους νέους μας, μαζί με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους μαζί με ολόκληρο το λαό μας, όλα τα αυτονόητα που δυστυχώς κατέληξαν ζητούμενα!

  1. ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
  2. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
  3. ΜΕΤΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  4. ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  5. ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ
  6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
  7. ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
  8. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ευχόμαστε και διεκδικούμε να μην μείνει με το πέρασμα του χρόνου μόνο η δίκη των υπευθύνων, αλλά να έχουν αλλάξει όλα όσα συντέλεσαν στο δυστύχημα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

στις 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από το δημοτικό πάρκινγκ στις 10:30 π.μ.

Για τη Διοίκηση

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                    ΑΡ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: