ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Το ΕΚΕ-ΔΑ κρίνει σκόπιμο σε αυτή την χρονική στιγμή να κάνει  μία πρώτη αποτίμηση της  κατάστασης, όπως εμείς την βλέπουμε.

Ομολογουμένως τέτοιο φαινόμενο και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αδύνατον να προβλεφθεί και βρήκε απροετοίμαστο όλο τον πλανήτη. Κρίθηκε όμως όλος ο πλανήτης και οι κυβερνήσεις στην αντίδραση και την αντιμετώπισή του.  Όντως δύο πράγματα μπορούσαν να επιλεγούν.

Ή ανθρωποκεντρική πολιτική με το βάρος στην υγεία του πληθυσμού ή προστασία των αριθμών και των μεγεθών της οικονομίας με οιεσδήποτε συνέπειες.  Το δεύτερο χρεοκόπησε εν τη γενέσει του και ευτυχώς κάποιοι έκαναν τάχιστη αναπροσαρμογή.

Στην χώρα μας η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης φαίνεται ότι αρχικά απέδωσε.

Η ομάδα των ειδικών επιστημόνων χάραξε την στρατηγική.

Η κυβέρνηση τόλμησε να εφαρμόσει την στρατηγική.

Η αντιπολίτευση στον επίσημο λόγο της στάθηκε με σοβαρότητα.

Ο λαός υλοποίησε όλο αυτό με υποδειγματικό τρόπο.

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως για κάθε θέμα, όντως υπάρχουν ειδικοί και όταν ενεργοποιούνται οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας για τον σχεδιασμό πολιτικών, το αποτέλεσμα μόνο καλό μπορεί να είναι.   Έτσι χτίζεται και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος.   Ο λαός όντως συμπεριφέρθηκε υποδειγματικά, γιατί άκουσε και πείστηκε για τους κινδύνους από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Η υγεία μας που είναι το υπέρτατο αγαθό, θεωρούμε λοιπόν ότι καλώς μπήκε ως προτεραιότητα στην χώρα μας.

Η ανάγκη να λειτουργήσουμε με ασφάλεια απέδειξε ότι εάν υπάρχει θέληση και πολιτική βούληση, τάχιστα λύνονται θέματα που καρκινοβατούσαν και χρειάζονταν χρόνια συσκέψεων, εξαγγελιών και ποτέ δεν εφαρμόζονταν.  Τρανό παράδειγμα η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση.

Οι ανάγκες όμως της χώρας δεν σταμάτησαν.   Έπρεπε να τις υπηρετήσουν και να συνεχίσουν να το κάνουν ηρωικά  εργαζόμενοι επαγγελμάτων που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή, όπως:

  • Υγεία: ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.
  • Ενέργεια: Νερό, ηλεκτρικό, καύσιμα.
  • Σίτιση: σουπερ-μάρκετ, φούρνοι, ντελίβερι.
  • Και σε μία σειρά άλλα επαγγέλματα που συνέβαλαν και συμβάλλουν ώστε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Σε όλη αυτή την κατάσταση αποδείχθηκε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι το μεγάλο κεφάλαιο είναι ο άνθρωπος και όχι τα νούμερα.   Με αυτό ως γνώμονα οφείλουμε την επόμενη ημέρα, όλα αυτά και άλλα πολλά που ξέθαψε αυτή η κατάσταση, να είναι η κουβέντα όλων μας.

Εκτιμούμε πως όταν γίνει η πλήρης αποτίμηση θα βρούμε ένα τρομακτικό τοπίο στην αγορά εργασίας, που μαζί με τα παραπάνω θα διαμορφώσουν συνθήκες πρωτόγνωρες.

Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα θα κληθεί ο καθένας να βάλει την διάσταση και την πρότασή του, ανάλογα με τον ρόλο που έχει.

Εμείς είμαστε και θα συνεχίσουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς (γιατί αυτό επιβάλλει η συγκυρία) παρόντες.

Για την Διοίκηση

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                            ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: