ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου είχαν καλεστεί οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας να υπογράψουν συμβολαιογραφικές πράξεις, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για την εξυγίανσή τους.

Είναι γνωστό και συστήνουμε «ξυδάκι» σε όσους δεν αρέσει, ότι ο συνάδελφος Θανάσης Δανούσης αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, είναι εργαζόμενος των Ναυπηγείων.   Εκ των πραγμάτων λοιπόν πήγε στα ναυπηγεία για να υπογράψει κι αυτός όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι.  Τα «παιδιά τα καλά» της ΔΑΚΕ είχαν βεβαίως προετοιμαστεί, είχαν διαβάσει και τις οδηγίες και ήταν καθ’ όλα έτοιμα να αποδείξουν πρώτα στο αφεντικό τους και μετά στην Διοίκηση της ΓΣΕΕ, ότι από εδώ και πέρα στα Ναυπηγεία θα ισχύει άλλο καθεστώς.

Το νέο καθεστώς λέει λοιπόν ότι, «ξεχάστε αυτά που ξέρατε, μία θα είναι η άποψη αυτή που θα λέει ο Μέγας Ναπολέων κι εμείς θα την επαναλαμβάνουμε και θα την τηρούμε πιστά κι αν έχετε και πολλές διαφωνίες και δεν παίρνετε με λόγια, θα παίρνετε με ξύλο».

Ζηλεύοντας την τακτική και την δόξα των χουλιγκάνων, μαζεύτηκαν σαν το μελίσσι, έβριζαν τον συνάδελφό τους και στο τέλος ένας εκ των «μπιστικών» έκανε επίδειξη καράτε στην πλάτη του. Δεν αξίζει να αναφέρουμε ποιοι βαράνε πισώπλατα.  Είναι σε όλους γνωστό.

Ήταν καθιερωμένο επί χρόνια στα Ναυπηγεία η ελευθερία της πλήρους έκφρασης απόψεων και θέσεων από παρατάξεις και εργαζόμενους και η κάθε σύγκρουση όσο και έντονη να ήταν έμενε στο πεδίο της αντιπαράθεσης των απόψεων.

Παραφράζοντας κάτι λέμε, ότι ο φασισμός δεν εξαρτάται από το πόσες φορές μπορεί να υπάρξουν επεισόδια, αλλά από το πως τα διαχειρίζεσαι.

Στον χορό βέβαια δεν θα μπορούσε να μην μπει και ο συνήθης νταής, ο οποίος εάν τον ρωτήσουν τα Ναυπηγεία είναι δικά σου ή του Ξενοκώστα, θα απαντήσει δικά μου.

Ο ίδιος είχε προκαλέσει επεισόδιο σε βάρος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου  σε εκδήλωση επίσκεψης  Υπουργών και Στρατιωτικής ηγεσίας των Ναυπηγείων.

Ουδείς δικαιούται να πει ότι αιφνιδιάστηκε γιατί ήταν πολύ καλά οργανωμένη  η επίθεση αλλά ακόμη κι αν δεχτούμε αιφνιδιασμό, θα υπήρχε έστω και ελάχιστη προσπάθεια αποτροπής.

Πρέπει να κατανοήσει το Σωματείο ποιος είναι τελικά ο ρόλος του και εφόσον συμμετέχει και εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ των Ναυπηγείων στην Διοίκηση του ΕΚΕ-ΔΑ, έχει ζήσει και έχει δει ότι επίθεση χειροδικίας ούτε έχει υπάρξει ποτέ, ούτε έχει υποκινηθεί ποτέ, ούτε περνάει καν από το μυαλό κάποιων.

Είναι θέμα χρόνου αυτού του είδους τα επεισόδια, εφόσον δεν υπάρχει καμία προσπάθεια αποτροπής να ξεφύγουν εντελώς και να γίνουν καθημερινά φαινόμενα.

Σε ό,τι μας αναλογεί είναι μακριά και πέρα από τις αντιλήψεις μας αυτού του είδους οι τακτικές και αυτοί που θα πληρώσουν τελικά το «μάρμαρο» θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Εν όψει και της εκλογικής διαδικασίας που υπάρχει σε λίγες ημέρες, καλούμε κατ’ αρχάς τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου να μείνουν ψύχραιμοι, να μην επηρεάζονται από τέτοιες καταστάσεις γιατί αρκετά έχουν ταλαιπωρηθεί έως τώρα και να προσέλθουν στις κάλπες, με όποια επιλογή έχει να κάνει ο καθένας και να είναι βέβαιοι ότι το όποιο αποτέλεσμα εμείς θα το σεβαστούμε πλήρως, γιατί έτσι επιβάλλει και η δημοκρατία και η λογική μας.

Καλούμε το Σωματείο να καταδικάσει τέτοιου είδους πρακτικές και να μην είναι ελάχιστοι αυτοί που παρεμβαίνουν για να αποτρέψουν τέτοια γεγονότα.  Οι καρατέκα και οι νταήδες καλό θα είναι να μαζευτούν.

Έτσι κι αλλιώς έγινε και το πρωτοφανές και ανέφερε ο υποψήφιος εργοδότης ονομαστικά όλους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ως συνεργάτες του, στους οποίους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ευχόμαστε όσο τακτικός είναι στις επισκέψεις του στα Ναυπηγεία, άλλο τόσο τακτικός να είναι και στις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους, γιατί τόσα χρόνια στην περιοχή έχουμε χορτάσει από μεγάλα λόγια.

Καλούμε επίσης κάποιους συμβουλάτορές του από Κόμματα οι οποίοι «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη», να ψελλίσουν έστω και μία λέξη για το συγκεκριμένο επεισόδιο.  Δεν νομίζουμε ότι θα τους μαλώσει.

Και επειδή στον χορό τελευταία μπαίνουν και κάποιοι «παραγοντίσκοι» και αρχίζουν τις επισκέψεις, καλό θα είναι να μαζευτούν κι αυτοί.

Αν αυτό ήταν πρόβα τζενεράλε για το καθεστώς που επιθυμούν να ισχύσει  στα Ναυπηγεία την επόμενη μέρα, τους λέμε ότι: «είμαστε αλευρωμένοι αλλά δεν είμαστε μυλωνάδες».

Πρέπει να λάβουν όλοι υπόψη τους ότι σε όλες τις μεγάλες μονάδες της περιοχής ισχύουν κανόνες.-

Για την Διοίκηση

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                     ΑΡ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: