Πυρκαγιά στην εταιρεία ΣΥΜΕΤΑΛ

Χθες 22/2/2018 στην περιοχή της Μάνδρας στην εταιρεία ΣΥΜΕΤΑΛ Α.Ε., εκδηλώθηκε πυρκαγιά και δυστυχώς σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι ένας συνάδελφός μας έχασε την ζωή του, πιθανόν από παθολογικά αίτια.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το ΕΚΕ-ΔΑ από την πρώτη στιγμή παραβρέθηκε στο περιστατικό καλώντας ταυτόχρονα και το ΚΕΠΕΚ, όπου κλιμάκιό του μαζί με το Εργατικό Κέντρο επισκέφθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα τον χώρο.

Αναμένοντας το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, ώστε να καταλογιστούν οι όποιες ευθύνες.

Σε κάθε περίπτωση προστέθηκε άλλο ένα ατύχημα στην περιοχή και με δεδομένη την πυκνότητα των επιχειρήσεων, ούτε πρέπει να ξεχαστεί αλλά ούτε και να αντιμετωπιστεί απλά σαν σύμπτωση.

Η τήρηση των κανόνων ασφάλειας και η συνεχόμενη βελτίωσή τους πρέπει να αποτελεί καθημερινή πρακτική.

Το περιστατικό αυτό ανέδειξε άλλη μία φορά την κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν τον δήθεν βιομηχανικό χώρο που με διαχρονικές ευθύνες όσων  είχαν την αρμοδιότητα (Δήμοι, Περιφέρεια κλπ.), να καθορίσουν τους κανόνες ώστε να υπάρχει μία ασφαλής και δομημένη βιομηχανική περιοχή, κάτι που φωνάζουμε εδώ και χρόνια, υπήρξε ακόμα  και  δυσκολία προσέγγισης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιχειρηθεί η παραμικρή παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ΕΚΕ-ΔΑ για άλλη μία φορά θα επισκεφθεί όλους τους αρμόδιους φορείς, απαιτώντας επιτέλους να γίνουν όλες οι  ενέργειες, για μία ασφαλή βιομηχανική περιοχή για τους εργαζόμενους και την ευρύτερη  περιοχή.

Για την Διοίκηση

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                             ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: