Συνήθως στις δημοκρατίες έτσι γίνεται!!!!

Τα γεγονότα που ζούμε το τελευταίο διάστημα πέρα από το πώς τα ερμηνεύει ο καθένας που ασχολείται με τα συνδικάτα, έχουν και μία άλλη ανάγνωση.

Ανάγνωση από την πλευρά των απλών εργαζομένων και αυτών που συμμετέχουν στα συνδικάτα και αυτών που δεν συμμετέχουν και είναι οι περισσότεροι.

Η ανάγνωση των μηνυμάτων που εκπέμπονται από αυτούς σε λίγο καιρό θα έχει μία λογική του «όλοι ίδιοι είναι» και ο καυγάς είναι για το «πάπλωμα».

Αυτό που διακυβεύεται είναι η ύπαρξη ή όχι δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε. απέναντι σε μία διορισμένη διοίκηση, η οποία ίχνος υπόστασης δεν πρόκειται να έχει για τους εργαζόμενους.

Αν πρέπει και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές είτε προσανατολισμού είτε δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος, αυτό θα μπορούσε να ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης με τις όποιες διαφωνίες και σφοδρής αντιπαράθεσης επιχειρημάτων στο συνέδριο υπό μίαν βασική και απαράβατη προϋπόθεση: να γίνει με βάση το τι προβλέπεται από το καταστατικό της.

Και όσοι πραγματικά και όχι για το θεαθήναι ήθελαν να προσανατολίσουν το εργατικό κίνημα σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, αυτό που θα προσπαθούσαν να κάνουν θα ήταν να πείσουν ότι όντως βάζουν στο τραπέζι μία άλλη και πιθανά σωστή λύση.

Αρμόδιο για να επιβεβαιώσει ή για να απορρίψει οτιδήποτε είναι το σώμα του συνεδρίου και μόνο αυτό.   Γιατί οι σύνεδροι είναι εκλεγμένοι και όχι διορισμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων.

Οι αποφάσεις σε όλες τις διαδικασίες παίρνονται με  πλειοψηφίες και καταγράφονται και οι θέσεις των μειοψηφιών.

Συνήθως στις δημοκρατίες έτσι γίνεται!!!!!

Τα χτυπήματα με κράνη σε κεφάλια συνέδρων και μάλιστα από ανθρώπους που δεν είναι καν σύνεδροι και οι σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν, το μόνο ερωτηματικό που αφήνουν είναι, εάν όσοι τα κάνουν εντάσσονται στο δημοκρατικό τόξο.

Άρα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα επιβολή απόψεων χωρίς τις παραπάνω διαδικασίες δεν χωρά πουθενά, πέραν του ότι είναι βαθιά αντιδημοκρατικό.

Γι’ αυτούς τους λόγους καταδικάζουμε τα έκτροπα που συμβαίνουν στην ΓΣΕΕ από πλευράς του ΠΑΜΕ και συνιστούμε ψυχραιμία σε όλες τις πλευρές, ώστε να πραγματοποιηθεί το συνέδριό της.

Ανεξαρτήτως συσχετισμών που θα προκύψουν το συνέδριο της ΓΣΕΕ επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί χωρίς ούτε ένας σύνεδρος να υποστεί προπηλακισμούς ή οτιδήποτε άλλο.

Σε ότι αφορά εκκαθάριση μητρώων ή οτιδήποτε άλλο, η τεχνολογία σήμερα αυτά τα έχει λύσει.

Και όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται γι’ αυτό δεν έχουν παρά να την χρησιμοποιήσουν.

Για την Διοίκηση

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                                  ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: