ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΗΣ 30-05-2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι του Θριασίου Πεδίου που συμμετέχουμε σήμερα στην 24ωρη Πανθριασιακή Απεργία, ημέρα Πανεθνικής Δράσης, ενάντια στην ΛΙΤΟΤΗΤΑ – ΑΝΕΡΓΙΑ – ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ που έχουν γονατίσει τους πολίτες αυτής της χώρας, ενώνουμε τις δυνάμεις και με μια φωνή μεταφέρουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας από την σημερινή συγκέντρωση.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ, η ΦΤΩΧΕΙΑ και ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, η ακραία ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των μόνιμων υποζυγίων – μισθωτών και συνταξιούχων, σε συνδυασμό με την ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ της ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, τη γενίκευση των ΠΛΕΙΣΗΙΡΙΑΣΜΩΝ σε κατοικίες και επαγγελματική στέγη, την αποδόμηση του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, διαμορφώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον όπου οι διογκούμενες ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ θεωρούνται « κανονικότητα».

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

* Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

* Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.

* Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

* Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.

* Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

* Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

* Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

* Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

* Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

* Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.

* Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

Καθώς, σε ότι αφορά την περιοχή μας απαιτούμε:

  • Την ταχύτερη υλοποίηση των δεσμεύσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στις περιουσίες των κατοίκων της Μάνδρας
  • Σχέδιο για την Ναυπηγική βιομηχανία της χώρας
  • Να σταματήσει η περαιτέρω συρρίκνωση της Χαλυβουργικής
  • Την μη Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ
  • Να μπει τέλος στον εγκλωβισμό των εργαζομένων της ΣΚΟΤ
  • Σχέδιο για την Αμυντική βιομηχανία της χώρας
  • Βελτίωση των συγκοινωνιών ώστε να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της από και προς την περιοχή
  • Οργάνωση των δομών εκπαίδευσης ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τόσο των άνεργων όσο και των εγκλωβισμένων εργαζομένων σύμφωνα με την ζήτηση της αγοράς εργασίας
  • Να σταματήσει η καταστρατήγηση του Ν.1264 σε εργασιακούς χώρους όπως π.χ. ΝΟΥΝΟΥ και να τηρούνται οι κανόνες και η νομιμότητα

Η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας καθώς και των εισοδημάτων είναι αποτέλεσμα των κακών οικονομικών πολιτικών με αντίκτυπο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

 

Καλούμε την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, ως τον ύψιστο πολιτικό φορέα της περιοχής μας, να αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με τους Δημάρχους των όμορων Δήμων να ζητήσει άμεσα από την Κυβέρνηση ν΄ αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεσα λύση στα παραπάνω διότι είναι υποχρέωσή της να υπηρετήσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

                        Για την Διοίκηση

                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                    ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: