1η ΜΑΗ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η 1η  Μαίου είναι η μέρα των εργατών, η μέρα των κοινωνικών κινημάτων. Η 1η  Μαίου είναι η μέρα που το εργατικό κίνημα αντλεί τη δυναμική του από τον αγώνα των εργατών του Σικάγο όπου διεκδίκησαν «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυσης, 8 ώρες ύπνο».

137 χρόνια μετά, το ΕΚΕΔΑ τιμά τους αγώνες του Εργατικού Κινήματος διαχρονικά και αγωνίζεται για 8 ώρες δουλειά που θα αρκούν για να μπορεί ο καθένας μας να μεγαλώνει με αξιοπρέπεια την οικογένεια του, για να μορφώνει όπως πρέπει τα παιδιά του, για να εξασφαλίζει το απαιτούμενο επίπεδο της υγείας του και για να διαθέτει τα απαραίτητα για την επιβίωσή του στο σπίτι του.

Σε ένα οικονομικό, εργασιακό αλλά και κοινωνικό περιβάλλον που ολοένα και επιδεινώνεται, για κάθε λαϊκή οικογένεια, αποτελεί αδήριτη ανάγκη, η αναγέννηση του Εργατικού Κινήματος, καθώς είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, πως μόνο μέσω αυτού θα μπορέσουν ξανά οι εργαζόμενοι και η κοινωνία μας να αποκτήσουν ξανά το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι εύκολος. Απέναντι μας έχουμε ένα επί δεκαετίες διογκούμενο αντεργατικό μέτωπο, που αφού ξεκίνησε με την ίδια την απαξίωση των συνδικάτων, συνέχισε με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατέληξε με γενίκευση του αισθήματος του φόβου και με παρακρατικές μεθόδους, όπως τον εμπρησμό των γραφείων της Επιθεώρησης Εργασίας στα Άνω Λιόσια.

Μιας Επιθεώρησης Εργασίας που είχε την τόλμη να επιβάλλει την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας σε εργοδότες που έχουν εθιστεί στην ανεξέλεγκτη καταπάτηση όποιου εργασιακού δικαιώματος έχει απομείνει και στην απαξίωση της αξιοπρέπειας των ιδίων των εργαζομένων.

Επειδή όμως τέτοια φαινόμενα τρομοκράτησης δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ανεκτά, επειδή το δικαίωμα στην εργασία και στις αξιοπρεπείς αμοιβές είναι αδιαπραγμάτευτο, επειδή το δικαίωμα στην ασφάλεια στους χώρους δουλειάς είναι κυρίαρχο και κατοχυρωμένο μέσα από αγώνες και αίμα,

το ΕΚΕΔΑ συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την 1η  Μάη 2023 και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του αλλά και κάθε εργαζόμενο να δώσει το παρών την Δευτέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:30 το πρωί, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα ΑΓΩΝΑ για το δίκιο μας.

Την Δευτέρα στις 10:30 θα καταθέσουμε στεφάνι στο Μνημείο του Εργάτη στην πόλη μας και στις 11:00  θα αναχωρήσουν πούλμαν από το δημοτικό πάρκινγκ Ελευσίνας για την συγκέντρωση της Αθήνας.

Η 1 η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Για τη Διοίκηση

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                       ΑΡ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: