8 Μάρτη 2017 – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Στην Ελλάδα της κρίσης.

Αντί επετειακού αφιερώματος στον ρόλο της γυναίκας εργαζόμενης, μητέρας επιφορτισμένης με ένα σωρό πράγματα, άνεργης, στυλοβάτη μονογονεϊκών οικογενειών, και παράλληλα ενεργού μέλους της κοινωνίας σήμερα στην Ελλάδα των μνημονίων 7 ετών και έπεται συνέχεια, η γυναίκα παλεύει μέσα σε τρομερά αντίξοες συνθήκες να σταθεί όρθια στα πόδια της, με τεράστια αγωνία όχι για το μέλλον αλλά και για το αύριο.

Αντί να παλεύει για επέκταση των δικαιωμάτων και κατάργηση της κάθε μορφής ανισότητας, έχει επιδοθεί σε μια μάχη με εργοδότες θηρία , όπου όχι μόνον δεν αποδέχονται τις ιδιαιτερότητες του ρόλου της αλλά έχουν κατακρεουργήσει κάθε δικαίωμα.

Από την μία, λοιπόν, μια αγορά εργασίας ζούγκλα και από την άλλη η σχεδόν πλήρης ανυπαρξία  και κατάρρευση δομών δημιουργούν ένα περιβάλλον που μόνο τον ρόλο της δεν σέβεται.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής θα συνεχίζει να είναι παρόν στηρίζοντας και διεκδικώντας και τα θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν τη γυναίκα, αλλά και να «κόβει την όρεξη», σε όσους έχει ανοίξει, για πλήρη εκμετάλλευση.

Καλούμε λοιπόν, όλες τις γυναίκες κοντά στα συνδικάτα, για να αντισταθούμε στις πολιτικές που εφαρμόζονται, και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για εμάς, να πάψουν να είναι ζητούμενα.

Η μη διάκριση των φύλων περνάει και μέσα από την ενεργή συμμετοχή των γυναικών στους αγώνες των συνδικάτων.

ΠΡΕΠΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ

Για τη Διοίκηση

                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                   ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                     ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: