8 Μάρτη 2021: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Έχουν περάσει 164 χρόνια από τις 8 Μάρτη 1857 που στην Νέα Υόρκη οι εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωσαν  για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για ίση αντιμετώπιση ανδρών και γυναικών.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η 8 Μάρτη κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στις γυναίκες όλου του κόσμου, που ακόμη και σήμερα υφίστανται διακρίσεις στην εργασία, πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Είναι αφιερωμένη στις γυναίκες οι οποίες από όπου κι αν προέρχονται, ο ρόλος τους παραμένει ίδιος και πολλαπλός.

Φέτος αξίζει μία ιδιαίτερη αναφορά στην γυναίκα που παλεύει να στηρίξει οικογένεια – εργασία – σπίτι  σε ένα περιβάλλον πολύ πιο ζοφερό, λόγω COVID και ό,τι συμπαρασύρει αυτό και σε αυξημένες υποχρεώσεις και σε ψυχολογία.

Χρήζει επίσης ευχαριστιών και στην γυναίκα γιατρό, νοσηλεύτρια και σε κάθε εργαζόμενη σε σούπερ-μάρκετ και σε υπηρεσίες που δεν σταμάτησαν λεπτό όλη αυτή την χρονιά να προσφέρουν από την πρώτη γραμμή.

Σε κάθε περίπτωση τα συνδικάτα πρέπει να έχουν στόχο και στην επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα και στο να συνεχίζει να έχει η γυναίκα την θέση που της αξίζει στην κοινωνία.-

Για την Διοίκηση

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                               ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: