ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ COVID-19

Η απόφαση της Κυβέρνησης για μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου, σε νοσοκομείο Covid-19 αποκλειστικά, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη.

Η προχειρότητα μίας απόφασης που ενδεχομένως βάζει σε κίνδυνο την ζωή χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται στις εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής, με εργοστάσια που εμπίπτουν στο ΣΑΤΑΜΕ, ισοδυναμεί σχεδόν με έγκλημα.

Το ΕΚΕ-ΔΑ από τις 05/06/2020 με ανακοίνωσή του είχε δώσει την διάσταση της ύπαρξης ενός τέτοιου νοσοκομείου στην περιοχή και τους λόγους (εκατοντάδες επιχειρήσεις) που εγκρίθηκε η ανέγερση του Θριάσιου Νοσοκομείου, καθώς επίσης και στην επιστολή μας προς τον Υπουργό Υγείας (24/02/2021).

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για άλλη μία φορά, ότι η πανδημία χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης και κατανοούμε πλήρως πως χρειάζεται στρατηγική αντιμετώπιση.   Όμως, όταν λαμβάνονται αποφάσεις μεταξύ τόσων νοσοκομείων εντός της Αττικής, να αφαιρείς την λειτουργία ενός νοσοκομείου που είναι σε θέση, εντός ενός τετάρτου, να αντιμετωπίσει βαρύ περιστατικό εργατικού ή και τροχαίου ατυχήματος, τότε το λέμε ευθαρσώς «εγκληματικό».

Σας καλούμε να σχεδιάσετε εκ νέου την στρατηγική σας σε αυτή την απόφαση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω.   Σε αντίθετη περίπτωση το ΕΚΕ-ΔΑ επιφυλάσσεται να αποφασίσει  συνδικαλιστικές ή και νομικές πράξεις απέναντι σε αυτήν την απόφαση.

Για την Διοίκηση

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                          ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: