Ελευσίνα- Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 !!!

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανάδειξη της πόλης της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.

Τα στοιχεία που συνέβαλαν σε αυτή την πρόκριση ήταν η ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα της Ελευσίνας, αλλά και όλο το πλέγμα της Βιομηχανίας βαριάς και μεσαίας για την οποία ήταν σημείο αναφοράς και εκκίνησης της Βιομηχανικής Επανάστασης.

Σε αυτή την πορεία υπήρξε και κακοποίηση του περιβάλλοντος και κακοποίηση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, μέχρι η περιβαλλοντική νομοθεσία, οι αγώνες κατοίκων και οι εργατικοί αγώνες να φέρουν τα πράγματα σε καλύτερη κατάσταση, αλλά όχι  πλήρη βελτίωση.

Το ΕΚΕ-ΔΑ σε όλη την προσπάθεια της υποψηφιότητας της πόλης στάθηκε δίπλα και αρωγός, και σε ότι του ζητήθηκε, αλλά και με δικές του πρωτοβουλίες.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από όλο αυτό το εγχείρημα είναι τα εξής :

  1. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αν υπάρχουν συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων, τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και προς όφελος όλων μας
  2. Οι κάτοικοι της περιοχής ως πολίτες αλλά και ως εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να έχουν πλέον μια άλλη πόλη και μετά το έτος 2021
  3. Είναι πλέον στο χέρι όλων να σταματήσουμε την λογική κάποιων να θεωρούν την περιοχή μας ως την πίσω αυλή της Αττικής

Το ΕΚΕ-ΔΑ με βάση και τις παρατηρήσεις στην ανακοίνωση στήριξης της υποψηφιότητας, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια πέρα από τα έργα και τις υποδομές που προβλέπονται στο φάκελο υποψηφιότητας, να αποτελέσει η περιοχή και πρότυπο εργασιακών σχέσεων, με μέγιστο στόχο την μείωση της ανεργίας, και όλων όσων συνάδουν με τον τίτλο Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Για τη Διοίκηση

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                     ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                    ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

 

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: