Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Η επόμενη ημέρα ξεκινάει με άλλο ένα πειραματικό στάδιο που χρειάζεται υπομονή, επιμονή και μελέτη από τους ειδικούς που εμπιστευτήκαμε έως τώρα.

Σαν πρώτη παρατήρηση, θα μπορούσε κανείς να εστιάσει στους κυβερνώντες των τηλεοπτικών παραθύρων, που τόσο σύντομα από το «ευχαριστώ» του Πρωθυπουργού για την σοβαρότητα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, έφθασαν στον αναθεματισμό των νεολαίων στις πλατείες (και δεν ομιλούμε για τους γνωστούς εραστές της «δήθεν» επανάστασης κατά των πάντων).

Ο τρόπος αντιμετώπισης πρέπει να είναι καμπάνια, να αποκτηθεί πλήρως η γνώση ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη κι όχι οι κατασταλτικές μέθοδοι.

Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι όλοι οφείλουμε σε κάτι άγνωστο, να είμαστε προσεκτικοί έως να γίνει γνωστό, άρα αντιμετωπίσιμο.

Τονίσαμε σε προηγούμενα δελτία τύπου, ότι από όλο αυτό συνέβησαν γεγονότα όπως: το ηλεκτρονικό κράτος, η άμεση στήριξη εισοδημάτων κλπ., που τα χαιρετήσαμε και όλα τα καλά οφείλουμε και να τα στηρίξουμε αλλά και να τα εξελίξουμε.

Τονίσαμε όμως επίσης, ότι δεν πρέπει αυτή την προσωρινή κατάσταση να την δουν ως ευκαιρία πλήρους ή μερικής αλλαγής των εργασιακών αλλά να είναι πραγματικά προσωρινή.   Όμως η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει μάλλον το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» και βιάζεται μάλιστα να επιβάλλει αλλαγές στα εργασιακά περισσότερο και από τους εργοδότες.   Δικό τους πάγιο αίτημα ήταν η τηλεργασία  για την οποία έσπευσε ο Υπουργός Εργασίας να δηλώσει ότι θα καθιερωθεί.

Μακάρι να είχε τέτοια ταχύτητα ανταπόκρισης στον σχεδιασμό πολιτικών που θα βοηθήσουν το θέμα της ανεργίας, η οποία αναμένεται να εκτιναχθεί.

Ας συνεργαστεί με τον κο Γεωργιάδη, στο πως θα βρει λύση στα Ναυπηγεία, που προτείνει πτώχευση.   Ας ψάξει τρόπους για την αδήλωτη εργασία η οποία άφησε χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς ακόμα και τα επιδόματα λόγω πανδημίας.   Έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό να λειτουργήσει και ας αφήσει τους πειραματισμούς.   Και βέβαια δεν θεωρούμε ότι αυτενεργεί, γιατί όταν οι Υπουργοί αυθαιρετούν, παύονται.   Διαμορφώνεται τέτοιο τοπίο στην αγορά εργασίας, που λογικά δεν θα είχε καθόλου χρόνο ένας υπουργός εργασίας να ασχοληθεί με την τηλεργασία.   Την άλλη σπουδή με τα σεμινάρια εν μέσω πανδημίας, την αφήνουμε προς το παρόν ασχολίαστη.

Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση, τους τηλεαστέρες  και τον αυστηρό κο Χαρδαλιά να δώσουν λύση σε ότι συμβαίνει έξω από τις τράπεζες και τους οργανισμούς όπου συρρέει πλήθος κόσμου, που ενώ τακτοποιήθηκε η τήρηση ΟΛΩΝ των μέτρων υγιεινής εντός των κτιρίων, έξω στοιβάζονται στην ουρά και ακυρώνουν κάθε μέτρο.

Δηλαδή οι κερδοφόρες τράπεζες δεν μπορούν να στηρίξουν ένα μηχανισμό με MATRIX και ηλεκτρονικό αριθμό, ώστε να ξέρει ο καθένας (χωρίς να χάσει την σειρά του) πότε θα εξυπηρετηθεί χωρίς να διακινδυνεύει την υγεία του;   Το ίδιο βέβαια και για τους οργανισμούς.

Ας λύσει η Κυβέρνηση αυτά τα ζητήματα και όχι το πώς θα φέρει νέα ήθη κι έθιμα στα εργασιακά.-

Για την Διοίκηση

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                                      ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: