Ενώ η κυβέρνηση σε κάθε δημόσια τοποθέτησή της μας μιλά για την περιβόητη ανάπτυξη, η οποία (κατά τους κυβερνώντες) είναι προ των πυλών, το «αίμα» των εργαζομένων συνεχίζει να ταΐζει το τέρας της ανεργίας.

Πριν ελαχίστων ημερών ο εργοδότης της SKOT A.E. κάλεσε τους εργαζόμενους σε διαβούλευση, για το ενδεχόμενο του λουκέτου της επιχείρησης.

Αν τελικά συμβεί αυτό, δυστυχώς άλλοι 50 εργαζόμενοι θα προστεθούν στις τεράστιες λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ.

Και δεν έφτανε αυτό, μας ήρθε μία ακόμα «αναπτυξιακή» είδηση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΠΥΡ-ΚΑΛ, ΕΒΟ), όπου προχθές ανακοινώθηκε ότι έπαψαν να λειτουργούν αφού η Εφορία κατάσχεσε τους  λογαριασμούς της εταιρείας και δεν υπάρχει ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τους 4 μήνες χωρίς μισθοδοσία.

Ο κατήφορος πλέον συνεχίζεται με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ τρόικα και κυβέρνηση ασχολούνται με αριθμούς και στατιστικά.

Αν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ως κυβέρνηση την πραγματικότητα, ας σταματήσουν τουλάχιστον να λένε παραμύθια στον ελληνικό λαό που θα τα ζήλευε ακόμα και ο Άντερσεν.

Απαιτούμε λοιπόν να πάρουν θέση άπαντες που έχουν θεσμικό ρόλο στην περιοχή, έτσι ώστε να οργανώσουμε παρέμβαση για την ανατροπή αυτών των αδιέξοδων πολιτικών.

Το Εργατικό Κέντρο θα επιδιώξει την οργάνωση για τον αγώνα που επιβάλλεται, διότι δεν θ’ αφήσει απροστάτευτους τους εργαζόμενους.

Αυτές οι πολιτικές πρέπει να ανατραπούν και θα ανατραπούν.

Για τη Διοίκηση

                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: