ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

Στις 15/9/2020 ημέρα Τετάρτη, η Διοίκηση του ΕΚΕ-ΔΑ πραγματοποίησε σύσκεψη με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.   Αφορμή αποτέλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις που ευελπιστούμε να δώσουν τέλος στο μακροχρόνιο βάσανο των εργαζομένων και να υπάρξει επιτέλους  λύση.

Μία λύση που άπαντες ευελπιστούν ότι θα δώσει στην πάλαι ποτέ κραταιούσα εταιρεία στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, την θέση που της ανήκει ξαναβάζοντάς την σε πλήρη λειτουργία με εργαζόμενους που κατέχουν την τεχνογνωσία και έχουν την διάθεση να εργαστούν υπό κανονικές συνθήκες.

Σε αυτούς τους εργαζόμενους λοιπόν αξίζει η λύση να συμπεριλαμβάνει όλες τις δίκαιες απαιτήσεις τακτοποιημένες, στο νέο σχήμα (ΟΝΕΧ) που φαίνεται ότι αναλαμβάνει.

Και βέβαια εννοούμε: ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (Συμβάσεις κλπ), ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.   Αυτό το περιεχόμενο λοιπόν είχε σκοπό η σύσκεψη που καλέσαμε ως ΕΚΕ-ΔΑ.

Η συζήτηση ήταν πλατειά, ζωντανή και ενδιαφέρουσα.   Θεωρούμε όμως ότι άξιζε γιατί το αποτέλεσμα ήταν αυτό που επιδιώκαμε ως ΕΚΕ-ΔΑ, δηλαδή την ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ως κόκκινες γραμμές για: ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Για όλα τα υπόλοιπα συμπεράσματα της σύσκεψης, εκτιμούμε ότι ο κάθε ένας θα απαντήσει και θα διατυπώσει τις θέσεις του όποτε κριθεί ότι είναι η κατάλληλη ώρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:   λόγω της σοβαρότητας του θέματος και σε γνώση όλων των συμμετεχόντων στην σύσκεψη, κρατήθηκαν ηχογραφημένα πρακτικά τα οποία και δόθηκαν αυτούσια και ακατέργαστα σε CD σε όλες τις παρατάξεις του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Για την Διοίκηση

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                                ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: