ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ & ΤΕΤΑΡΤΗ 28 & 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε

              48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ & ΤΕΤΑΡΤΗ 28 & 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εργαζόμενε, Συνταξιούχε, Άνεργε, Νέε συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση που δεχόμαστε σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας. Η κυβέρνηση και η Τρόικα για να σταματήσει την οικονομική ύφεση και τα προβλήματα του δημοσιονομικού χρέους νομοθετεί μέτρα που αφαιρούν ένα – ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τόσο των εργαζομένων όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ικανοποιώντας έτσι τις απαιτήσεις των Δανειστών, των Κερδοσκόπων των Τραπεζιτών και των Εργοδοτών, αδιαφορώντας πλήρως για τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που θα επικρατήσουν στην πατρίδα μας.

Η επίθεση που δεχόμαστε αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Η ύφεση, η αύξηση της ανεργίας, οι μειώσεις μισθών, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις , η αύξηση των ωρών εργασίας, η υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η αύξηση της φτώχειας και εξαθλίωσης είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Τα Μνημόνια παίρνουν σειρά το ένα μετά το άλλο, με βασικό πάντα στόχο την κατάργηση των κατακτήσεών μας και την υποταγή της χώρας στα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών μας.

Οι ανάγκες για νέο δανεισμό της πατρίδας μας με καινούριο Μνημόνιο ( Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) , αναδεικνύει το αδιέξοδο και την αποτυχία των μέτρων και των πολιτικών που έχουν επιβάλλει μέχρι τώρα για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να επαναφέρει στο προσκήνιο των πολιτικών επιλογών της τον Άνθρωπο και την Ποιότητα της ζωής του.

Πιστεύουμε, πως οι καιροσκοπικές και οι επικοινωνιακές προσπάθειες, όπως οι ανασχηματισμοί, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που λέει ο λαός μας « άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Πρέπει να καταλάβουν καλά όλοι στο κυβερνητικό επιτελείο, εκτός και αν εθελοτυφλούν, ότι η προώθηση των πρακτικών τους, με πρόσχημα από την μια την πτώχευση της χώρας και από την άλλη την ανταγωνιστικότητα, δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στην μακρόχρονη λιτότητα και στην περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών,  ασφαλιστικών και συλλογικών δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων, ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Το οργανωμένο Συνδικαλιστικό κίνημα, οι Εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι και οι Νέοι με ενότητα και αποφασιστικότητα παλεύουν όχι μόνο ενάντια στην απόκρουση των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά βροντοφωνάζουν για την αλλαγή και την προώθηση μιας άλλης πολιτικής, που αφενός θα εξασφαλίσει τα εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, και αφετέρου θα προσδώσει ανάπτυξη στη χώρα για να κάνει την υπέρβαση της εξόδου από την κρίση.

Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να αφήσει την τακτική του τελευταίου εικοσαμήνου που έχει να κάνει με μια τακτική, η οποία απλά διαχειρίζεται την κρίση, και να αναλάβει τα ηνία για μια πραγματική ανατροπή της Νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που αποτέλεσμα θα έχει την επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ     ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Καλούμε όλους τους Εργαζόμενους- Άνεργους- Συνταξιούχους- Νέους να συμμετάσχουν μαζικά στην 48ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε., την Τρίτη 28/06/2011 και την Τετάρτη 29/6/2011.

–              Απεργιακή συγκέντρωση και συλλαλητήριο την Τρίτη 28/6 στο Πεδίον Άρεως στις 11:00 π.μ.

–              Συλλαλητήριο την Τετάρτη 29/6 στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 07:00 μ.μ.

Πούλμαν θα αναχωρήσουν την Τρίτη 28/6 στις 09:45 π.μ., και   την Τετάρτη 29/6 στις 06:00 μ.μ.  από το δημοτικό πάρκιν.

Για τη Διοίκηση

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                                   ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: