Κοινή Ανακοίνωνση ΕΚΕ-ΔΑ με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ελευσίνας με θέμα « Εισήγηση για τη λήψη απόφασης αναφορικά με την έγκριση της δαπάνης και των όρων για τη σύναψη προγραμματικής σύναψης με το Π.Α.Κ.Π.Α. Ελευσίνας και την Κοινωνική Συνεταιριστική

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Συμβούλιο, το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση ήταν: « Εισήγηση για τη λήψη απόφασης αναφορικά με την έγκριση της δαπάνης και των όρων για τη σύναψη προγραμματικής σύναψης με το Π.Α.Κ.Π.Α. Ελευσίνας και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας χωρίς καμία ενημέρωση- επικοινωνία και διαβούλευση με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, χωρίς καμία θέληση για διάλογο με το Σωματείο μας και τους εργαζομένους και ενώ βρισκόμασταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, προσπάθησε και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τους πάντες και να υπερψηφίσει το θέμα.

Όμως, μετά από παρέμβαση του σωματείου μας γιο αναβολή του θέματος για τους παραπάνω λόγους , πρόταση που στήριξε και ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Μάνδρας- Ειδυλλίας, Ασπροπύργου και σύσσωμη η αντιπολίτευση, το θέμα αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 3 Οκτώβρη 2013.

Η παρουσία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας στο Δημοτικό Συμβούλιο με εκπροσώπους του, σηματοδοτεί την κοινή πλέον δράση όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είναι αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα μας. Από κοινού δίνουμε αυτή την μάχη για να ανατρέψουμε μαζί ενωμένοι αυτού του είδους τις πολιτικές. Πολιτικές βάρβαρες, άδικες, αναποτελεσματικές που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα που παρουσιάζεται έτσι αθώα ως ένα κοινωνικό εγχείρημα της κοινωνικής λεγόμενης οικονομίας, επί της ουσίας, δεν είναι καθόλου αθώο, αφού πρόκειται για καλά μελετημένο σχέδιο ακραίας νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, που έχει ως προφανή στόχο την διάλυση των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το ξεπούλημά τους ολοκληρωτικά στους εργολάβους του Ιδιωτικού τομέα.

Επιθυμούν την απαράδεκτη και αντικοινωνική αυτή πρακτική να την παρουσιάσουν ως « αναγκαστική »  μιας και η συνεχής μνημονιακή πολιτική των περικοπών, των απαγορεύσεων κ.λ.π. οδηγεί σε κατάργηση κάθε Κοινωνικής Υπηρεσίας και δραστηριότητας.

Θύματα όμως αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι ο ίδιοι οι εργαζόμενοι που θα λειτουργούν μέσα σε συνθήκες σύγχρονου δουλεμπορίου, χωρίς εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μια εργασία ανασφαλή χωρίς μόνιμο εργασιακό ορίζοντα όπου ο εκβιασμός της ανεργίας θα ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή σαν λαιμητόμος πάνω από τα κεφάλια όλων μας.

Καλούμε και το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ασπροπύργου σε κοινό αγώνα για να ανατραπεί η εκχώρηση Δημόσιων και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας σε εργολαβικά συμφέροντα.

 

Για το Δ.Σ Του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ                 Για το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ                                   ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: