Ομιλία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής Νίκου Ηλιόπουλου στην 4ωρη πανθριασιακή στάση εργασίας της 19ης Φλεβάρη 2013

 

Εργαζόμενoι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέοι,

Όλοι οι πολίτες του Θριασιου Πεδίου  είμαστε  σήμερα εδώ. Ολόκληρη οι κοινωνία της ευρύτερης περιοχής που εργάζεται  και δραστηριοποιείται στο Θριάσιο   ΑΠΑΙTΕΙΔΙΕΚΔΙΚΕΙ και ΑΠΕΡΓΕΙ.

Εκφράζουμε μέσα από την πανθριασιακή μας απεργιακή κινητοποίηση  την αγωνία μας, την οργή μας και την αγανάκτηση μας .

Στέλνουμε μήνυμα μαζικότητας και συνέχισης της ενότητας του αγώνα μας προς όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας καθως και στην αυριανη γενικη απεργια πανελαδικη απεργια.

Εμείς οι βιομηχανικοί εργάτες του σκληρού Ιδιωτικού Τομέα του Θριασίου Πεδίου μπαίνουμε μπροστά στην κοινωνική αλυσίδα που διαμορφώνεται, ώστε να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε  τα άδικα, αναποτελεσματικά, αυταρχικά, μνημονιακά μέτρα της τρικομματικής Κυβέρνησης.

Θέλουμε από εδώ, το προλεταριάτο της βιομηχανικής δραστηριότητας της Πατρίδας μας, να εναντιωθουμε.

Να διατρανώσουμε την φωνή μας , όσο γίνεται πιο δυνατά.

Να φωνάξουμε ένα μεγάλο    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ δεν αξίζουμε άλλη τέτοια αντιμετώπιση.

Μια αντιμετώπιση που μέρα με τη μέρα τα προβλήματα όλων  μας οξύνονται σε επικίνδυνο και ακραίο  βαθμό .

Οι κοινωνικές ανάγκες μας διευρύνονται, η φτώχια αγγίζει όλο και περισσότερες οικογένειες, η ανεργία αυξάνεται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς δημιουργώντας στρατιές άνεργων.

Όλα αυτά  προσπαθούν να μας  τα επιβάλουν με την  κατασταλτική βία και τον αυταρχισμό. καταλύουν  κάθε έννοια δημοκρατικής διαμαρτυρίας και έκφρασης που προέρχεται από την  ελληνική κοινωνία για διεκδίκηση.

ότι αντιστέκεται και πηγαίνει απέναντι στα σχέδια τους, στραγγαλίζεται πάνω  στο βωμό της κυβερνητικής προπαγάνδας   ΝΟΜΟΣ = ΤΑΞΗ

Με λίγα λόγια τα θεμέλια της  κοινωνικής συνοχής  τρίζουν κάτω από το βάρος  αυτής της αδυσώπητης προκλητικής μονόπλευρης  μνημονιακής πολιτικής απέναντι στους μη έχοντες και μη κατέχοντες της πατρίδας μας.

Πλέον οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι «Δεν αντέχουμε άλλο!!!».   Δεν έχουμε άλλα όρια και περιθώρια ανοχής και αντοχής.

Καθώς εδώ και τρία χρόνια η περιοχή του Θριασίου Πεδίου και κατ’ επέκταση η πατρίδα μας και  ο λαός της, βιώνει την αδικία, την ανισότητα, και την αναποτελεσματικότητα  των βαρβάρων μνημονιακών πολιτικών.

Πολιτικών που επιβλήθηκαν από τους δανειστές και αποδέχθηκαν και εφάρμοσαν με ιδιαίτερη παρεισία οι ανεύθυνοι και μη έχοντας εθνική και πατριωτική συνείδηση έλληνες κυβερνώντες.

Αποτύπωσαν κατά γράμμα το οικονομικό πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης σταυροφορίας που σκοπό είχε και έχει αφενος  την εσωτερική υποτίμηση του έλληνα πολίτη και του εργαζομενου  και αφετερου  την καρατόμηση και διάλυση  του κοινωνικού κράτους.

Κατάφεραν με τις πολιτικές τους να μετατρέψουν  τον υπερήφανο ελληνικό  λαό, σε ένα λαό άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά,  έρχονται τώρα και  μας μιλούν για την πολυδιαφημιζόμενη  ανάπτυξη τους.

Την ανάπτυξη του εργασιακού, οικονομικού, ασφαλιστικού  και κοινωνικού μοντέλου, έτσι ομως όπως το οραματίζονται αυτοί.

Θέλουν να   δημιουργήσουν  μια καινούργια ασιατική χώρα μέσα στον ευρωπαϊκό χάρτη με, έλληνες συγχρόνους σκλάβους, των 400 ευρώ,

χωρίς υγεία, χωρίς παιδεία, χωρίς την εθνική μας κυριαρχία, χωρίς κανένα δίχτυ προστασίας κοινωνικών παροχών, σε αυτούς που πραγματικά και ουσιαστικά την έχουν ανάγκη.

Επιθυμούν μια πατρίδα που θα ανηκει ολοκληρωτικα  στα χέρια τους και στα μέτρα τους.

Και  ως  κυβέρνηση να κάνουν  πράξη το «εμείς αποφασίζουμε και εμείς διατάζουμε».

Καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και χρησιμοποιούν όλα τα προβοκατόρικα  τεχνάσματα τους για να περάσει πιο εύκολα ο σχεδιασμός τους.

Χρησιμοποίησαν μάλιστα, τελευταία  και ως λαγό τον υποτιθέμενο κύριο ΜΕΡΓΟ που διαμήνυσε   ότι τα 500 ευρω είναι αρκετά  χρήματα για να ζήσει ο έλληνας εργαζόμενος.

Με τις συγκεκριμένες πρακτικές τους δεν θέλουν τίποτε άλλο από το να  δημιουργήσουν ένα λαό στρατιωτάκια στις νεοφιλελεύθερες ορέξεις τους .

Είναι όμως γελασμένοι.  Είναι  βαθιά νυχτωμένοι.

Το δηλώνουμε όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα  πιόνια τους ,  στα δικά τους νεοφιλελεύθερα αντιλαϊκά  σχέδια.

Και αυτό είναι το σημερινό ηχηρό  μήνυμα των εργαζόμενων του Θριασίου Πεδίου  απέναντι στην  τρικομματική κυβέρνηση και στους συμμάχους της.  Στους Δανειστές,  Τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανους,  μεγαλοκαναλάρχες.

τους στέλνουμε το δικό μας μαζικό μήνυμα, που είναι ότι ενώνουμε πλέον τις  φωνές  μας, σφίγγουμε τις γροθιές μας, και τα κάνουμε σημαία αντίστασης και ανατροπής ενάντια στις βάρβαρες μνημονικές πολιτικές τους .

Παρ’ όλες τις όποιες διαφωνίες, τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις μέσα  στο κόσμο της μισθωτής εργασίας, εμείς οι εργαζόμενοι του Θριασίου Πεδίου, δημιουργούμε  μια μεγάλη εργατική κοινωνική συμμαχία που θέλει να συνεγείρει ευρύτερες εργατικές και κοινωνικές ομάδες,  με ένα και μοναδικό στόχο, να αντιπαλέψει τις ασκούμενες μνημονικές πολιτικές μέχρι την ακύρωση τους.

Γι΄ αυτό πάμε όλοι μαζί  να αντιμετωπίσουμε και να αποκρούσουμε αυτή την αυταρχική νεοφιλελεύθερη  πολιτική της τρικοματικης Κυβέρνησης.

Αυτή την πολιτική που έχει στόχο την φτωχοποίηση του εργαζόμενου  λαού εξυπηρετώντας συγκεκριμένα τραπεζικά, εφοπλιστικά και   μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα.

Έτσι λοιπόν όλοι οι εργαζόμενοι του θριασιου μπαίνουμε μπροστά  με όπλο στην φαρέτρα μας την μέγιστη ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας, με κοινό στόχο, τον κοινό αγώνα.

Απαιτούμε και διεκδικούμε την  ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, πάνω στα   οικονομικά, ασφαλιστικά, εργασιακά, και θεσμικά  δικαιώματα έτσι όπως αυτά ισοπεδώθηκαν από τις «Μνημονιακές» πολιτικές.

ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΜΕ  ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

 ΟΛΟΙ    ΜΑΖΙ ΝΑΙ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: