Το ΕΚΕ-ΔΑ βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας στα Σούπερ Μάρκετ EXTRA προκειμένου να μην δεχτούν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, όπως ζητά η Δ/νση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας στα Σούπερ Μάρκετ EXTRAστον δίκαιο αγώνα που ξεκίνησαν, προκειμένου να μην πάρουν σάρκα και οστά τα σχέδια της εργοδοσίας.

Σχέδια δήθεν «σωτήρια» που θα συμφέρουν και θα βολεύουν πάντα την εν λόγω εταιρεία, με απώτερο σκοπό να διαφυλάξουν την οικονομική ευρωστία της επιχείρησης.

Έτσι λοιπόν η Δ/νση της επιχείρησης εφεύρε για αρχή την μείωση μισθών τον μήνα Ιούνιο και στη συνέχεια πασχίζει να επιβάλλει το βάρβαρο και ανεπαίσχυντο μέτρο των ατομικών συμβάσεων, έτσι όπως προβλέπεται από τον τελευταίο επαχθή νόμο που ψήφισαν στη Βουλή οι εθνοσωτήρες μας.

Προσπαθούν να αναγκάσουν τους συναδέλφους μας αφενός να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που καταλύουν και διαλύουν στην κυριολεξία τις εργασιακές σχέσεις και αφετέρου προβλέπουν καινούργιες μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 50%, οδηγώντας τους ως επαίτες να ζήσουν με 400,00€.

Όλες αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές από την πλευρά της εργοδοσίας έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς  καμία διαβούλευση, χωρίς καμία συνεννόηση, χωρίς να ζητηθεί να κατατεθεί πρόταση από την πλευρά των εργαζομένων που ίσως θα έδινε έναν άλλο τόνο, αυτόν της αμφίδρομης επικοινωνίας και τελικώς την εξεύρεση μιας αξιόπιστης λύσης.

Όμως δια μαγείας η λύση βρέθηκε και είναι γνωστή και μη εξαιρετέα.

Την χρησιμοποιούν και την επιβάλλουν με το έτσι θέλω τα τελευταία χρόνια οι εργοδότες και είναι το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων και μέσω γενικευμένης απειλής «υπογράφεις ατομική σύμβαση ή απολύεσαι».

Κύριοι, φτάνει πια!!!   Σας μάθαμε!!!   Οι απειλές σας δεν περνάνε πια.   Είμαστε ενωμένοι, είμαστε αποφασισμένοι.   Όλοι μαζί θα σηκώσουμε το λάβαρο της αντίστασης απέναντι στα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και που εκτελούν με ιδιαίτερη παρεισία οι εργοδότες.

Σηκώνουμε όλοι μαζί το λάβαρο της άρνησης για την μη υπογραφή ατομικών συμβάσεων, μία υπογραφή που θα μας γυρίσει σε περιόδους εργασιακής γαλέρας δίχως ίχνος προσωπικής ζωής, δίχως ίχνος ποιότητας ζωής.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας καλεί την Διοίκηση των Σούπερ Μάρκετ EXTRAνα αναλάβει έστω και τώρα τις τεράστιες ευθύνες της.   Ευθύνες τις οποίες τελικά θα τις κρίνει θετικά ή αρνητικά με την καταναλωτική στάση της η τοπική κοινωνία του Θριασίου Πεδίου, και θα την κρίνει αναλόγως με την στάση που θα επιδείξει η εργοδοτική πλευρά με την συμπεριφορά της στα εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα των συναδέλφων μας και συγχρόνως συμπολιτών μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι τα  Σούπερ Μάρκετ EXTRAοφείλουν πολλά στην περιοχή μας, καθώς από εδώ αναδείχτηκαν και στηρίχτηκαν.

Ήρθε λοιπόν η ώρα με την εν λόγω στάση τους να αποδείξουν στην τοπική κοινωνία ότι πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζονται.

  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

 

  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ  EXTRA

Για τη Διοίκηση

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                                       ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ

© 2015 ekeda.gr. All rights reserved. Created by urbanIT

Αρέσει σε %d bloggers: